Ik kreeg gisteren leuke recepten onder ogen en uiteraard wil ik deze gaan uitproberen. In deze recepten is een vrij onbekende vrucht uit Latijns-Amerika verwerkt; de feijoa of wel de ananasguave. De vrucht moet smaken naar een mengeling van ananas en banaan, hmmm dit klinkt niet gek, en is dus ideaal te combineren met zoete gerechten.
Die recepten waren dus ook 'exotisch' zoet o.a. een crumble, een milkshake, een laagjesdessert en een amandeltaart. Maar uiteraard wil ik het niet alleen proberen daar het mij lekker lijkt, maar deze vrucht blijkt ook nog erg gezond te zijn.
De feijoa bevat veel mineralen o.a. calcium, magnesium, fosfor, ijzer en een hoog gehalte aan kalium. Ik hoor jullie al denken; 'wat houd je tegen'. Het probleem is dat ik deze vrucht niet kan vinden. Morgen is er hier in Amstelveen markt dus ga ik opnieuw op speurtocht.
De aanhouder wint tenslotte.