De deskundige zijn het hierover niet eens met elkaar, de een zegt van wel en de ander zegt van niet. Ik ben een leek dus weet het al helemaal niet. Wat ik wel weet is dat obesitas in de Westerse wereld toe neemt, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Onlangs op de sportschool hoorde ik iemand zeggen: "Ik heb nog nooit iemand een zak suiker op zien eten". Waarop ik zei: "En ik heb nog nooit iemand een zak rauwe aardappelen zien opeten". Het zit hem dus in de verwerking en de bereiding van het product.
Wij zien eten, wij ruiken eten, wij weten hoe het smaakt en krijgen trek in dat eten, vooral als het zoet en vet is.
Heel verleidelijk allemaal, vooral als je wilt afvallen. Mijn knop is op een moment omgegaan. Hoe? Ik keek, en doe het trouwens nog steeds, graag naar 24kitchen en dan vooral naar Rudolfs Bakkery. Zo prachtig en heerlijk ziet het eruit dat ik altijd denk "gelukkig hebben we geen geur TV". Ik ben toen met andere ogen naar al dat lekkernij gaan kijken, ik zag nu al die suikers en bakmeel die erin gaan en ik zag het eindproduct. Wat ik nu doe is dat ik eerst naar het eindproduct kijk en dan bedenk hoeveel suikers hier wel niet in zitten. Ik draai dus het filmpje terug in mijn hoofd. Voor mij werkt dit. Probeer het ook eens als je weer ergens koffie gaat drinken en je al die overheerlijke gebakjes ziet staan.