zie heden; De Voedingsapotheek

www.ciscaeetgezond.nl


0651988266
Je kunt ook je vragen insturen naar mijn mail adres.
info@ciscaeetgezond.nl

Workshop Zoet zonder Suiker

19-10-2013 11:22

Mijn dag gisteren was toppie!

Fijne lerares, leuke deelnemers en veel geleerd over natuurlijke plaatsvervangende suikers.

Merendeels kon ik al maar ik wist niet precies hoe er mee om te gaan.

Ik wil iets met jullie delen; Carobepoeder.

Ik had hier nog nooit van gehoord.

Wat is dit nu precies?

Carobe is een alternatief voor cacao.

Voordeel : Carobe is zoet van zichzelf en carobe bevat nauwelijks vet.

Nadeel van cacao is dat in cacaoproducten veel suiker wordt verwerkt. 

De reden hiervoor is dat cacao van nature een bittere smaak heeft.

En belangrijk, cacao is namelijk wel vet.

Daarnaast is carobepoeder rijk aan diverse mineralen zoals fosfor, kalium, ijzer en calcium.

Carobe heeft nog meer voordelen: Het werkt niet stoppend, is niet zuurvormend en roept geen allergieën op.

Net als cacaopoeder kun je carobepoeder gebruiken om chocolademelk te maken, je eigen broodbeleg (recept komt op de site) en je kunt er mee bakken enz.

Ik weet wat ik zo dadelijk als eerste ga doen, een run naar de reformwinkel en morgen iets lekkers maken.

Genieten mag!