Een harde noot kraken
22-11-2013 16:16
Een harde noot kraken; Een grote moeilijkheid oplossen. Nu die noot, die ik wil kraken, is niet zo moeilijk, ik neem gewoon een notenkraker.
Verse noten
Ik wil het vandaag eens hebben over verse noten. Je weet wel, die nog in de dop zitten. Deze zijn ongebrand en super...
Tussen de regels doorlezen
21-11-2013 17:14
Tussen de regels door lezen betekent; Het ook snappen als het er niet letterlijk staat. Gisteren op mijn Blog ging het over 'light' producten en dan vooral de 'light chips'. Vandaag wil ik het over het etiket hebben.
Wat zie je en nog belangrijker wat zie je niet.
Ik heb net een...
Iets 'light' opvatten?
20-11-2013 16:00
Iets licht opvatten betekent; ergens te gemakkelijk over denken. Met lightproducten is dit dus een beetje aan de hand. Men denkt hier echter te licht over, het is minder vet, minder suikers, minder zout dus kunnen wij dit met gemak oppeuzelen. Maar is dat wel zo? Jammer maar...
Gelatine
19-11-2013 12:07
Bot vangen betekent; ernaast pakken, het niet krijgen. Nu bij gelatine zit je er niet naast, je krijgt namelijk wel bot en op de koop toe ook nog eens huid erbij. Gelatine is een bindmiddel, afkomstig dus van afval van dieren o.a. bot en huid, en wordt vaak gebruikt in...
Dat is vaste prik
18-11-2013 11:36
De griepprik
Laatst had ik het met iemand hierover; de griepprik. Misschien denken jullie nu wel 'Wat heeft dit nu met gezond eten te maken'? Wel, gezond eten versterkt je immuunsysteem dus minder kans op een virusinfectie. Ik heb al eerder aangegeven dat door een betere darmwerking...
Zo zoet als honing
16-11-2013 08:37
Gisterenmiddag op de pagina Vrouw van de Telegraaf las ik, via mijn iPad, een stukje van de verjongingscoach Jesse van der Velde dat ging over: Koolhydraten wel of niet? Bij het gedeelte 'slechte' koolhydraten met snelle suikers zag ik plotsklaps staan; honing. Ik dacht gelijk...
Het juiste voedingspatroon
14-11-2013 11:35
Voedingspatronen
In Nederland de schijf van 5; vezels, koolhydraten, eiwitten, vetzuren en water In China de 5 elementen; hout, vuur, aarde, metaal en water. Je moet dit zien als een levenscirkel; Aarde is het midden en de 4 smaakrichtingen zijn daar omheen.
Ieder element staat in...
What's in de name
13-11-2013 11:33
Op mijn blog van eergisteren 'Op de kleintjes letten' sprak ik over het ijsje van Haagen Dazs: little pleasures. Zo hebben wij ook het ijs van Magnum: Temptations of Stolen kiss.
De verleiding dat voedsel heet.
De voedingsindustrie speelt handig in op de term 'Verleiding', hierbij denk je...
Op de 'kleintjes' letten.
11-11-2013 10:13
Op mijn pagina 'Afvallen via een dieet' (zie Site map) geef ik aan dat in voeding beweging zit. De fabrikanten hebben veel kritiek gekregen over de grote porties die zij op de markt brengen. Zij krijgen zelfs de schuld dat zij hebben bijgedragen aan de epidemie van...
Melk....een waarheid als een koe?
08-11-2013 16:35
De vraag is, hebben wij als mens iedere dag melk nodig?
Jullie kennen misschien Joris 3 Pinter nog wel. Och moet 't? 3 Glazen melk per dag dat doet 't. De schijf van 5 geeft aan dat wij zuivel nodig hebben. Ik, als vrouw van 55 jaar, moet volgens deze schijf 550 ml aan...