Ik krijg vaak te horen 'Cis wat eet jij nu zoal en wat bedoel je nu precies met gezond eten?' Met gezond eten bedoel ik terug naar vroeger, zoals mijn moeder kookte.
De meeste onder ons weten dat nog wel; 's-Morgens een beschuitje met jam, tussen de middag brood met kaas, avondeten gekookte aardappelen met groenten en een klein stukje vlees. Mijn moeder gebruikte geen sausjes en kant-en-klare producten. Zij maakte zelf haar appelmoes en toetjes. Bij ons thuis werd niet gefrituurd en bij hoge uitzondering, een verjaardag, kwamen er gebakken aardappeltje op tafel. Door de weeks was er bij ons geen snoep en koek. In het weekend af en toe een nootje.
Ik kook zoals mijn moeder, met de kennis van nu. 's-Morgens neem ik havermout met vers fruit, tussen de middag eet ik een salade of maak ik een groene smoothie, avondeten quinoa of zoete aardappel met veel groenten en hierbij een stukje kip of vis . Ik gebruik zoveel mogelijk verse producten, zoals groenten, kruiden en specerijen. Appelmoes eet ik niet, wel maak ik mijn eigen jam. Toetjes heb ik vervangen voor fruit. Frituren doe ik bijna niet. Een koekje heb ik vervangen voor mijn eigen gemaakte gezondheidsreep.
Wat hetzelfde is gebleven; in het weekend af en toe een nootje.
zie > Blueberry met Chiazaad gezondheidsreep en > Gezondheidsreep