Ik heb deze blog overgezet naar een pagina op mijn site.
Dit heb ik gedaan op verzoek van mijn lezers.
Ik geef daar een voorbeeld over het zoutgehalte van brood.
Je smaakbeleving is dus heel belangrijk.
Smaak heeft ook met reuk te maken.
Reuk heeft ook weer met geur te maken.
Zo vinden heel veel mensen de geur van appeltaart heerlijk.
Dit komt vaak omdat er dan een herinnering naar boven komt, een plezierige herinnering.
De gezelligheid van vroeger met moeders aan tafel, kopje thee erbij en uiteraard die punt appeltaart.
Het kan ook andersom.
Mijn man vond spruiten niet lekker, hij zei altijd "Ze stinken en het zijn meelballen".
Hij heeft ze dan ook jaren niet gegeten. En ik mede daarom ook niet.
Vorige week heb ik ze toch maar voor zijn neus gezet.
"Probeer het gewoon eens, misschien is het niet zo erg als wat jij denkt", zei ik.
Hij vond het wel gaan, nog niet lyrisch genoeg naar mijn zin, maar hij heeft ze wel opgegeten.
Wat ik wel leuk vond hieraan was dat hij ze helemaal niet zo melig vond.
Je smaak veranderd dus in der loop der jaren.
Zo heb ik wat met een geur, de geur van vis.
Ik weet dat omega-3 heel belangrijk voor mij is dus moet ik meer vis eten.
Ik at wel zalmfilet maar hier hield het wel mee op.
Voor het eerst heb ik afgelopen zomer 3 haringen gegeten.
Net als mijn man vind ik dit nu wel gaan, ook nog niet lyrisch genoeg maar dat komt wel.
Morgen ga ik voor het eerst makreel proberen.
Dus vrienden gewoon proberen, dus doen!